Компанията Budweiser ще поиска от ФИФА да й възстанови 47 милиона

...
Компанията Budweiser ще поиска от ФИФА да й възстанови 47 милиона
Коментари Харесай

Budweiser ще поиска от ФИФА да й покрие щети от спряната продажба на бира на Световното

Компанията Budweiser ще изиска от ФИФА да й възвърне 47 милиона $ по спонсорския контракт за доставка на бира на Световното в Катар на стойност $75 млн., написа английският в. “Сън ”.

Anheuser-Busch InBev, която стои зад Budweiser и ред други марки питие, има договор с футболната централа до 2026 година, когато Мондиалът ще е на “нейна ” територия - Съединени американски щати, Канада и Мексико. За тогава той е за $112 млн., само че концернът желае от тях да бъдат приспаднати въпросните 47 млн.

На толкоз в АВ InBev са пресметнали вредите от решението в “11-ия час ” преди откриването на Мондиала да не се продава бира и различен алкохол на стадионите, а единствено на тъкмо избрани места. ФИФА се беше договорила с кралското семейство на Катар и уредниците, бира да може да се търгува на стадионите, само че домакините трансформираха мнението си в петък и притиснаха централата да изпрати градусовите питиета по-далеч от местата където се играе футбол.

Още тогава Anheuser-Busch InBev разгласява изказване, сред редовете на което се четеше неодобрение. Сега на стадионите се продава единствено безалкохолна бира, която не се радва на огромен интерес. Стигна се до такава степен почитателите на Еквадор да скандират “искаме бира ” по време на мача с Катар (2:0).

Продажбата на алкохол в емирството е строго лимитирана, неразрешена на множеството публични места. Една халба (0,5 л) във въпросните фензони коства 14 $, като това е най-високата цена за напитката в историята на Мондиалите. Дори в безценен град като Москва беше доста по-евтино.

.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР